oh belog

gengcyber

ctrl+clik tuk buka kt tab baru..tq

TINGGALKAN JEJAK ANDA PADA RUANGAN KOMEN POST SNG UTK ADMIN ZIARAH KEMBALI...
TQ

nuffnangx

Tuesday, June 21, 2011

Anda Nak SMS Percuma?

Jika anda merupakan seorang pengguna handphone yang sering menghantar sms kepada rakan-rakan, mungkin dalam lingkungan 100-200 sms sehari, pasti anda perasan bahawa bill atau prepaid anda sentiasa tinggi. Jadi, bagaimana anda dapat menghantar sms secara PERCUMA setiap hari? Whatsapp adalah jawapannya.

whatsapp
Whatsapp merupakan satu aplikasi pelbagai platform berasaskan handphone yang membolehkan anda menghantar sms tanpa perlu membayar caj sms. Aplikasi ini boleh digunakan untuk semua handphone IPhone, Blackberry, Android dan juga Nokia. Aplikasi ini akan menggunakan data untuk menghantar semua pesanan anda. Jadi, jika anda telah melanggan pakej data untuk handphone anda, anda boleh menghantar sms percuma menggunakan aplikasi ini.

Konsep aplikasi ini lebih kurang sama dengan Blackberry messenger (BBM). Tapi untuk BBM, anda perlu mempunyai Blackberry dan code BBM rakan anda untuk boleh menghantar pesanan ringkas kepada rakan BBM anda. Kekurangannya ialah hanya rakan yang mempunyai Blackberry sahaja yang boleh menerima pesanan anda.

Dengan Whatsapp, anda hanya perlu install aplikasi ini ke handphone anda, secara automatik aplikasi ini dapat mengenalpasti rakan-rakan anda yang telah mempunyai aplikasi yang sama. Yang baiknya ialah menyokong pelbagai jenis handphone iaituIPhone, Blackberry, Android dan Nokia. Aplikasi ini disediakan secara PERCUMA!!

Jadi, pada sesiapa yang belum mempunyai aplikasi ini, cepat-cepat install dan minta rakan-rakan anda untuk turut install aplikasi ini. Saya  pun dah install dan memang best!! Saya memang rekomenkan aplikasi ini..


No comments:

Post a Comment

Read more: http://www.mybloggertrick.com/2012/02/facebook-popup-like-box-with-timer.html#ixzz2CTDSLa6Y