oh belog

gengcyber

ctrl+clik tuk buka kt tab baru..tq

TINGGALKAN JEJAK ANDA PADA RUANGAN KOMEN POST SNG UTK ADMIN ZIARAH KEMBALI...
TQ

nuffnangx

Saturday, November 27, 2010

bukti yang dua alam tidak cecah 20 juta


83 pawagam menayang’kan filem 2 Alam, namun Finas melaporkan jumlah kutipan sehingga hari ini (24 November) hanya mencapai sekadar RM230 000, jauh terlajak daripada cita-cita asal DDR yang menyasarkan RM40 juta.

Walaupun menerima 1000 macam publisiti daripada akhbar Kosmo & Hmetro, namun publisiti tersebut sekadar melepaskan batuk di tepi tangga apabila di’hentaman pelbagai pihak, terutama’nya wartawan yang memberikan review negatif berkenaan filem 2 Alam.

Tergelak kami apabila ada rakan yang berkata, filem 2 Alam sebenarnya berkisarkan music video Ramli Sarip & Amy Search yang berdurasi 86 minit.

Macam mana pula DDR boleh berani bercerita soal kutipan RM2 juta pada hari pertama tayangan? Sedangkan filem Upin Ipin : Pengembaraan Bermula yang hebat pun perlukan 5 hari untuk mencapai RM2 juta. Sudah-sudah’lah DDR, jangan nak bodoh’kan penonton Malaysia, dan kaki google tempatan. Lambat-laun, terbongkar juga taktik DDR yang kami berani cop sebagai tidak jujur, lebih tepat, kaki temberang.

aku xtw cne leh ddr kuar kn statement yang mengatekan hari pertame dye da dpt kutipan rm2 jta tu...

kpde ddr....beljar lah dari kesilapan ni k....

jgn terlampau mengiklankn dri tkut memakan dri mcm ni.....



2 comments:

  1. bukan ko drr ke?hoho..aku igt die idola ko..lolo

    ReplyDelete
  2. hahaha........
    sori slah org ni....aahaha

    ReplyDelete

Read more: http://www.mybloggertrick.com/2012/02/facebook-popup-like-box-with-timer.html#ixzz2CTDSLa6Y